• Ilmainen toimitus Suomeen!
 • Ilmainen toimitus Suomeen!

Koruinfo

Valmistus

Remankeli-korut suunnitellaan ja valmistetaan käsin Oulussa (ja toisinaan Äkäslompolossa).

Materiaalit

 • Sisäkumi: Käytetty ja käytöstä poistettu sisäkumi eli sisuri tulee Oulun seudulta ja Lapista maastopyöristä, läskipyöristä ja maantiepyöristä. Useimmat sisureista on jo parikin kertaa paikattu eli melko loppuunkäytetystä materiaalista on kyse. Pesen kumit pesuaineella ennen muotoilua. Sisäkumi on nahkeaa, joten siinä näkyy pöly. Voit huoletta huuhtoa ja käyttää vaikkapa astianpesuainetta kumiosaan ennen käyttöä. Kumiallergiset luonnollisesti saattavat saada oireita sisurikoruista.
 • Polkupyöränketjut: Suurin osa käytetyistä ja minulle jatkojalostukseen luovutetuista ketjuista tulee oululaisilta maastopyöräilijöiltä. Yleisimmät merkit ovat japanilainen Shimano, taiwanilainen KMC ja usa:lainen SRAM (joka tekee värillisiä ketjuja!). Ketjumateriaaleja on kerrottu olevan: steel, nickel-plated steel, titanium coated steel, chrome-plated, zinc-alloy steel ja stainless steel. En ala näitä kääntämään suomeksi, ettei mene vikaan :). Putsaan ja puran ketjut käsin. Yleisohjeena voin sanoa, että ketjut saattavat sisältää nikkeliä. Itse en ole minkäänlaisia iho-oireita saanut pitkänkään yhtäjaksoisen käytön jälkeen.
 • Poronnahka: Pehmeän ja värjätyn poronnahan ostan ylijäämäpalasina Haukiputaalta kinnaskäsityöläiseltä. Jos nahkarannekoru tuntuu liian tiukalta, voit varovasti venyttää sitä. Vältä poronnahan kastelua.
 • Nahkanyöri: Värjätyn nahkanyörin ostan uutena suomalaisesta korumateriaaliverkkokaupasta. Vältä nahkanyörin kastelua.
 • Dyneemanyöri: Dyneema on polyetyleeni-narua, jonka murtolujuus on suuri ja venymä pieni. Tietooni ei ole tullut dyneeman aiheuttamia iho-oireita eikä myöskään itselläni ole tullut minkäänlaisia oireita ranteeseen jatkuvasta käytöstä huolimatta. Ostan 3 mm nyörin Oulusta.
 • Paracord: Oranssit ja pinkit ketjurannekoruni ovat 4 mm paracord-nyörissä, joka on valmistettu polypropeenista, ja joka soveltuu hyvin rannekoruihin. Paracord-narun ostan suomalaisesta verkkokaupasta.
 • Teräksiset koruosat: Ruostumaton teräs [AISI 304] on kestävä ja kulumaton korumateriaali, joka sisältää 8-10.5 % nikkeliä, mutta pinnassa olevan passiivikalvon takia se ei pääse liukenemaan. Herkät nikkeliallergiset voivat kuitenkin saada teräksestä allergisia oireita. Teräsosat tilaan suomalaisesta korumateriaaliverkkokaupasta.
 • Hopeoidut koruosat: Teräksisten korvakoruosien tilalle voi pyytää hopeituja, joiden ainesosat ovat: kupari 62,8 %, sinkki 35,5 % ja hopea 1,7 %. Hopeoidut osat ovat teräksisiä kirkkaampia, pehmeämpiä ja tummenevat ajan myötä. Toki niitä voi kiillottaa esim. hammastahnalla. Hopeoidut koruosat tilaan samasta suomalaisesta verkkokaupasta.
 • Täyshopea: Käytän joissakin koruissa isompia täyshopeisia korulenkkejä. Nämä valmistaa oululainen kultaseppä.
 • Nepparit ja niitit: Rannekoruissa käyttämäni nepparit ja niitit ovat laadukkaita ja valmistajan (Prym) mukaan nikkelittömiä. Nämä, kuten rusettien kuminauhan ja muovilukot, ostan tuosta läheltä Tuirasta.